Share

Amenajari

Amenajari

01

Amenajarea, element fundamental

Amenajarea spațiului este un element fundamental în definitivarea unui proiect și în personalizarea unui spațiu, de aceea este indicat să fie încredințată unei echipe de arhitecți de specialitate. Iar noi nu ne abatem niciodată de la această regulă și mizăm întotdeauna pe cei mai pricepuți designeri de interior și, în cazul amenajărilor exterioare, peisagiști. Ca și proiectarea, această etapă este o muncă de echipă – arhitecți, client, echipă de lucru – și începe cu o analiză aprofundată a modului în care clientul dorește să utilizeze spațiul, urmată de întocmirea unui plan care definește zonele care urmează să fie amenajate, în funcție de activitățile care se vor desfășura în acele zone. Acest plan spațial va defini, de asemenea, modul în care oamenii se vor deplasa prin perimetrul respectiv, astfel încât amplasarea elementelor decorative să își găsească locul perfect. Niciuna din aceste decizii nu aparține însă, exclusiv, arhitecților, ci reprezintă doar o adaptare profesională a necesităților clienților, după un proces de cunoaștere a preferințelor și personalității acestora și după foarte multe întrebări. Ce este important să stabiliți împreună cu arhitectul înaintea realizării unui plan de amenajare, indiferent dacă e vorba despre amanajare interioară sau exterioară?

Iată câteva lucruri pe care e bine să le clarificati

 

  • Pentru ce veți folosi spațiul?
  • Va fi multifuncțional (spre exemplu: living și bucătărie/ birou și depozit)?
  • Câți oameni vor folosi spațiul și îl vor folosi toți în același scop?
  • Există deja anumite piese care trebuie să fie în spațiul respectiv?
  • Cum vă doriți să fie spațiul: deschis și aerisit, confortabil, spațios, minimal?
  • Care sunt punctele forte ale camerei și cum le puteți pune în valoare?
  • Preferați echilibrul și simetria sau elementele surprinzătoare ori o combinație între cele două?

Executie constructii instalatii

Execuția proiectului este faza care definește planul inițial pus la cale de arhitecți și de beneficiari și necesită o planificare atentă și responsabilă. Scopul principal al acestei a treia, poate cea mai importantă, etapă a construcției este de a livra la timp și în buget o lucrare de cea mai bună calitate, realizată de profesioniști în construcții, din toate domeniile de activitate. In privința importanței acestei etape putem afirma, metaforic, că execuția unei construcții este asemenea creșterii unui copil și că fiecare pas este esențial. Și cum pentru aceasta lucrează o întreagă echipă, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării sau tratat cu „merge și așa”!

Proiectare constructii si instalatii

Proiectarea reprezintă punctul de pornire al oricărui plan de construcții electrice, sanitare, termice, rețele exterioare sau construcții civile și industriale. Mai mult decât atât, această etapă stă la baza următoarelor faze ale construcției: cea de autorizare și cea de execuție a lucrărilor. Iar pentru noi, proiectarea unei rețele înseamnă mult mai mult decât simplul act de a conecta firele sau țevile unui sistem ori de a contura perimetrul și interioarele unei construcții. Un proiect cu adevărat bun pentru client este unul care este adaptat întocmai nevoilor sale, atât în privința spațiului pe care se va realiza, cât și a funcțiunilor pe care le va asigura.