Executie constructie si instalatii
Execuția proiectului este faza care definește planul inițial pus la cale de arhitecți și de beneficiari și necesită o planificare atentă și responsabilă. Scopul principal al acestei a treia, poate cea mai importantă, etapă a construcției este de a livra la timp și în buget o lucrare de cea mai bună calitate, realizată de profesioniști în construcții, din toate domeniile de activitate. In privința importanței acestei etape putem afirma, metaforic, că execuția unei construcții este asemenea creșterii unui copil și că fiecare pas este esențial. Și cum pentru aceasta lucrează o întreagă echipă, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării sau tratat cu „merge și așa”! „Am știut de la început că o lucrare de calitate nu poate fi realizată decât cu personal calificat, de aceea am lucrat întotdeauna cu angajați cu experiență și cu materiale de calitate. Nu a fost întotdeauna ușor să facem acest lucru, dar am reușit de fiecare dată să avem alături de noi oameni cu o expertiză de 2, până la 10 ani în domeniul lor și a contat foarte mult acest lucru în relația cu clienții. Recomandările celor pentru care am lucrat au fost și motivul pentru care nu am avut niciodată nevoie să ne facem reclamă”, adăugând că echipele Euro Edil Invest se ocupă de implementarea diverselor etape ale proiectului, monitorizând permanent calitatea lucrărilor, respectarea planurilor și a termenelor de execuție, dar și gestionarea costurilor. Iată patru dintre cele mai importante obiective, pe parcursul execuției unei lucrări de construcții sau de instalații:
- Calitatea – este pentru noi măsura că livrarea finală se conformează cerințelor clienților, de aceea managementul calității este întotdeauna la loc de cinste.
- Managementul timpului – sau timpul petrecut de membrii echipei în fiecare proiect este, de asemenea, foarte important și este atent monitorizat, în funcție de fiecare activitate de pe durata execuției
- Gestionarea costurilor – este la fel de esențială pentru bunul mers al lucrării, mai ales când sumele sunt deblocate în funcțiile de rapoartele privind stadiile lucrării, de costurile forței de muncă, de echipamente și de materialele folosite.
- Gestionarea schimbarilor – este procesul prin care modificările de orice fel trebuie evaluate și aprobate înainte de implementare, lucru aflat în responsabilitatea managerului de proiect.